Przepisy czytelników

Dietetycyonline.pl >> Przepisy czytelników >> Morszczuk z pieczarkami, ryżem i buraczkami

Morszczuk z pieczarkami, ryżem i buraczkami

Piątek, 17.05.2013 | Autor: fiziaponczoszanka | Ilość komentarzy: 0 | kategoria: Przepisy czytelników
Diety - Morszczuk z pieczarkami, ryżem i buraczkami

Prosty przepis na morszczuka jako danie obiadowe dla całej rodziny.

Składniki:

4 łyżeczki wódki do marynary

300 g filetów z morszczuka

75 g ryżu długoziarnistego

2 łyżeczki sosu sojowego

tarty imbir (nieduże kawałki)

sól i pieprz

2 małe buraczki

kilka listków sałaty

garść rukoli

szczypiorek

1 łyżka oliwy z oliwek

sok z cytryny

1 łyżeczka musztardy

 

Przygotowanie: Marynatę do naszego dania przygotowujemy z wódki, sosu sojowego i imbiru. Buraczki gotujemy na półtwardo i kroimy w ćwiartki. Pieczarki uprzednio uduszone, mieszamy z jogurtem. Morszczuka pokrojonego na kawałki wkładamy na 20 minut do marynaty, następnie odsączamy go, układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy pieczarkami z jogurtem. Zapiekamy razem z buraczkami około 30 minut.

Rybę podawać z ryżem i sałatką.

Skomentuj Wasze komentarze (0)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Dietetycyonline.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Dietetycyonline.pl

Nasi specjaliści do Twojej dyspozycji!

 
Strona jest zarządzana przez: Sedecrem Sp. z o.o.